انواع کارتخوان

کارتخوان ها چند نوع هستند؟

روش پرداخت الکترونیک نوین در سراسر جهان فراگیر شده اند. استفاده از دستگاه های POS هم به صورت عمومیت در آمده است. استفاده از دستگاه های کارتخوان مزایای زیادی به همراه دارد، به گونه ای که بسیاری از کسب و کارها بدان نیاز دارند (مزایای استفاده از دستگاه POS) . برای این که بدانیم چه نوع کارتخوانی مناسب کسب و کار ماست، اول باید شناخت کلی نسبت به انواع دستگاه POS داشته باشیم. با کارت اعتباری ایرانیان و شناخت انواع کارتخوان همراه باشید.


مطالعه مقاله پیشنهادی: انواع متدهای پرداخت


 انواع کارتخوان ها (POS) :

  1. کارتخوان ثابت
    1. تلفنی (Dial-up)
    2. شبکه ای (LAN)
    3. اینترنتی – سیار (WiFi)
    4. بلوتوثی (Bluetooth)
    5. کامپیوتری (PC)
  2. کارتخوان سیار
    1. سیمکارتی
    2. موبایلی
    3. اندرویدی

دستگاه کارتخوان تلفنی:

برای اتصال به شبکه های بانکی نیاز به خط تلفن ثابت خواهید داشت. مودم‌های Dial-up برای ارسال اطلاعات از خطوط مستقیم تلفن بهره می‌برند و هنوز برخی از کارتخوان‌های موجود با این روش کار می‌کنند. از مشخصه این کارتخوان صدا بوق در زمان ارسال اطلاعات است. از معایب این کارتخوان ها اشغال بودن خط را نام برد. این دستگاه ها مناسب کاربری های خیلی کم هستند. مانند دستگاه S80 مدل PAX

دستگاه کارتخوان شبکه ای:

کارت شبکه لازمه استفاده از این کارت خوان است. کافیست از پورت پشت دستگاه کارتخوان یک کابل شبکه به محل سوئیچ یا مودم خود وصل کنید. سرعت ارسال اطلاعات در این POD بالا است و مناسب فروشگاه های بزرگ زنجیره ای می باشد. در مراکزی که تراکنش های بالایی دارند بهترین گزینه می باشد.

دستگاه کارتخوان اینترنتی:

این نوع کارتخوان سیار شبیه موبایل، تبلت یا لپ‌تاپ از امواج WiFi برای اتصال به شبکه اینترنت استفاده می‌کند. با استفاده از این دستگاه دیگر نیاز به کابل کشی و خط تلفن نخواهید داشت. در مراکزی که تراکنش بالایی دارند به صرفه می باشد و از مزیت این دستگاه پشتیبانی از LAN و WIFI است.

دستگاه کارتخوان بلوتوثی:

به ندرت این دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه ها ترکیبی از مدل های سیار، سیم کارتی و اینترنتی می باشد. این کارت خوان ها نیاز به خط تلفن و اینترنت خواهند داشت و با کمک بلوتوث تا شعاع معینی امکان جابجایی دارد. در رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها و سایر فروشگاه‌ها می توانید از آن استفاده کنید.

دستگاه کارتخوان کامپیوتری:

این دستگاه برای انجام عملیات‌های بانکی نیاز دارد که به یک سامانه کامپیوتری متصل شده و با استفاده از آن عمل نماید. مراکزی که نیاز دارند فاکتور آنها بزرگ چاپ شود همانند داروخانه ها بهترین گزینه می باشد. با اتصال این دستگاه به صندوق فروشگاهی و نرم‌افزار حسابداری پس از محاسبه مبلغ فاکتور، دستور انجام تراکنش به همراه مبلغ و سایر اطلاعات مورد نیاز به کارتخوان منتقل می‌شود

*** ادامه معرفی دستگاه POS در مقاله بعدی بررسی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید